Selasa, 17 September 2013

Karipap dipercayai berasal daripada perkataan 'curry puff'. Bagaimanapun tiada sumber yang menerangkan secara terperinci asal-usul sebenar kuih melayu tradisional ini. Karipap dihasilkan daripada tepung dan mentega / margerin untuk kulit luarnya manakala terdapat pelbagai bahan yang pula yang digunakan sebagai intinya. Antara yang paling digemari adalah inti Karipap yang dibuat daripada ubi kentang.

Pada asasnya terdapat pelbagai saiz karipap. Ia bergantung pada cara pembuatannya. Karipap yang dihasilkan dengan acuan mempunyai dua saiz utama, iaitu kecil dan besar. Manakala kulit karipap buatan tangan pula kelihatan agak tidak kemas.

Kami di KZNADZent menjual Frozen Karipap yang bermutu tinggi pada harga yang sitimewa seperti di bawah:

Nama Produk : Frozen Karipap KZNADZent
Saiz Produk : 10 Biji / Pack
Harga Produk : 10 Biji = RM3.00 /100 Biji = RM25.00
Cara Penghantaran : Door to Door




Klik sini untuk BORANG TEMPAHAN

Kami juga menawarkan harga istimewa untuk pemborong / peniaga runcit yang berminat mengambil produk kami secara borong. Sila hubungi kami melalui saluran seperti yang dipaparkan di halaman HUBUNGI KAMI.

0 ulasan:

Catat Ulasan